Welkom in de vernieuwde Plant New Day webshop!

  • Geplaatst op
  • Door Victor Kruidenier
Welkom in de vernieuwde Plant New Day webshop!

Waarschijnlijk vraagt u zich als (nieuwe) bezoeker af: Plant New Day, wat is dat voor webshop? Hier geven wij graag antwoord op. Met als motto 'Klanten blij maken!' vertellen wij u graag meer...

November 2019, Plant New Day opent haar vernieuwde webshop. De voorgaande shop functioneerde niet meer naar behoren, dus werd alles in een nieuw jasje gestoken. Alles moderner, gebruiksvriendelijker en meer van deze tijd.

Eén van de vernieuwingen is de mogelijkheid om blogs te schrijven voor bezoekers. Grappig, want zo schijf je als eind veertiger en eigenaar van Plant New Day voor het eerst in je leven 'een blog'. Best lastig maar ook ontzettend leuk! En eigenlijk een mooie gelegenheid om iets meer te vertellen over Plant New Day.

 

Waar het begon

In 2008, na ruim 18 jaar actief te zijn geweest bij het planten- en bloemenverzorgingsbedrijf Pokon & Chrysal, ontstond het idee om te starten met online verkoop. Steeds meer mensen raakten destijds vertrouwd met online kopen, ik vond dit een interessante ontwikkeling. En zo werd gestart met de bouw van een webshop en was er het begin van eigen ondernemerschap.

 

Gevestigd in Boskoop

Boskoop staat bekend als het teeltcentrum van tuinplanten in Nederland en Europa. Het is mijn geboortedorp. Als kind had je geen bijbaantje als krantenbezorger of vakkenvuller in de supermarkt, nee je ging werken op de boomkwekerij. Een fantastische tijd waarin veel kennis werd opgedaan.

Door gevestigd te zijn in Boskoop, omgeven door circa 500 boomkwekerijen, geeft dit een prachtige mogelijkheid om tuinplanten vers bij kwekers te betrekken. Zodra klanten bij Plant New Day bestellen komen planten vers vanaf de kwekerij, waarna ze worden verpakt en verzonden. In een betere conditie en verser kan niet!

 

Decoratie artikelen

Door het sterke seizoenskarakter van tuinplanten werden al snel aanvullende artikelen in het assortiment opgenomen. Ervaar het als een soort online tuincentrum. Zo ontstond er al snel een fijne samenwerking met een naburige leverancier en werd het assortiment uitgebreid met sfeerverhogende artikelen voor in en om het huis. Denk hierbij aan plantenbakken, rieten manden, lantaarns, bistrosets, potten, vazen, etc.

 

Kunstkerstbomen

Direct vanaf de start in 2010 werd gestart met de verkoop van kunstkerstbomen, inmiddels is Plant New Day hierin gespecialiseerd. Er bestaat een uitstekende samenwerking met de topmerken Triumph Tree en BlackBox. Door de jaren heen werd er veel ervaring opgedaan en inmiddels beleven vele duizenden klanten veel plezier aan een door hun gewenste kunstkerstboom.

 

Kunstplanten

Door de toegenomen vraag en sterk verbeterde kwaliteit werden ook kunstplanten opgenomen in het assortiment van Plant New Day. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het verschil tussen verse kamerplanten en ons assortiment kunstplanten nauwelijks zichtbaar is. In deze tijd geeft dit veel gemak.

 

Klanten blij maken!

Inmiddels levert Plant New Day nationaal en internationaal aan consumenten en bedrijven. Dit alles met het bedrijfsmotto 'Klanten blij maken!". Voor het waarmaken van dit motto wordt een grote inspanning geleverd. Dit heeft in 2018 geresulteerd in het verkrijgen van de Bol.com troffee 'Hartenveroveraar van het jaar'. Het serviceniveau dat Bol.com hanteert komt volledig overeen met dat van Plant New Day. Een prestatie waar we trots op zijn!

 

Samenwerking met Bol.com

Plant New Day is partner van Bol.com. Een samenwerking die alleen mogelijk is wanneer voldaan wordt aan de strenge servicenormen zoals snelle levertijden, goede bereikbaarheid, klantvriendelijkheid, gunstige prijzen, uitstekende service, etc. Deze samenwerking heeft zelfs geleid tot een klantwaardering met het cijfer 9,7

 

Vragen en suggesties

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Of wenst u vrijblijvend advies? Wij vernemen dit graag. Plant New Day is telefonisch bereikbaar via +31 6 42 52 52 52 of via de e-mail [email protected]